Kreolsk fläskfilégryta
Kvällens maträtt vart ingen hitt bland barnen då de tyckte var för mycket konstiga grönsaker i den, själv tyckte jag den var god. Vi körde med chorizo men man kan ju variera smaken med andra korvar.

700 gr fläskfilé
2-4 kabanosser eller annan valfri kryddig korv
1 röda paprikor
1/2 burk syltlök
1 liten burk cornichons eller ättiksgurka
1-2 dl svarta oliver
vitlöksklyfta/klyftor efter behag
smör
salt
svartpeppar
1/2 tsk mejram
1/2 tsk paprikapulver
vetemjöl att reda av med
3 dl matlagningsgrädde
1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor som du bultar ut lite lätt. Skär korven i skivor.
2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver.
3. Fräs snabbt upp korven i en gryta. Ta upp den.
4. Bryn fläskfilén, salta och peppra. Pressa ner vitlök och pudra över mjölet.
5. Lägg i korven, vänd ner paprika, syltlök, gurka och oliver. Häll på grädden.
6. Låt puttra svagt i ca fem minuter. Smaka av med mejram och paprikapulver.
7. Servera met till exempel ris eller kokt potatis.

700 gr fläskfilé
2-4 kabanosser eller annan valfri kryddig korv
1 röda paprikor
1/2 burk syltlök
1 liten burk cornichons eller ättiksgurka
1-2 dl svarta oliver
vitlöksklyfta/klyftor efter behag
smör
salt
svartpeppar
1/2 tsk mejram
1/2 tsk paprikapulver
vetemjöl att reda av med
3 dl matlagningsgrädde
1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor som du bultar ut lite lätt. Skär korven i skivor.
2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver.
3. Fräs snabbt upp korven i en gryta. Ta upp den.
4. Bryn fläskfilén, salta och peppra. Pressa ner vitlök och pudra över mjölet.
5. Lägg i korven, vänd ner paprika, syltlök, gurka och oliver. Häll på grädden.
6. Låt puttra svagt i ca fem minuter. Smaka av med mejram och paprikapulver.
7. Servera met till exempel ris eller kokt potatis.
Kommentarer
Trackback