Kreolsk fläskfilégryta

Kvällens maträtt vart ingen hitt bland barnen då de tyckte var för mycket konstiga grönsaker i den, själv tyckte jag den var god. Vi körde med chorizo men man kan ju variera smaken med andra korvar.

Kreolsk gryta med fläskfilé och korv

700 gr fläskfilé
2-4 kabanosser eller annan valfri kryddig korv
1 röda paprikor
1/2 burk syltlök
1 liten burk cornichons eller ättiksgurka
1-2 dl svarta oliver
vitlöksklyfta/klyftor efter behag
smör
salt
svartpeppar
1/2 tsk mejram
1/2 tsk paprikapulver
vetemjöl att reda av med
3 dl matlagningsgrädde


1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor som du bultar ut lite lätt. Skär korven i skivor.

2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver.

3. Fräs snabbt upp korven i en gryta. Ta upp den.

4. Bryn fläskfilén, salta och peppra. Pressa ner vitlök och pudra över mjölet.

5. Lägg i korven, vänd ner paprika, syltlök, gurka och oliver. Häll på grädden.

6. Låt puttra svagt i ca fem minuter. Smaka av med mejram och paprikapulver.

7. Servera met till exempel ris eller kokt potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §