Fläskytterfilé = fläskkotelett = fläskhare !!

Har precis upptäckt att benfri fläskkotlett i bit är precis samma sak som fläskytterfilé. Fläskytterfilé brukar man ibland se på extrapris på 59-69 kr/kg. Jag tror att många, liksom jag har tagit det i hopp om att det ska likna fläskfilé, men blivit besvikna efteråt. Nu har jag stoppat in en benfri fläskkotlett i ugnen, den köpte jag för 19 kr/kg. Fläskhare har jag sett när jag lunchat någon gång och trott att de inte kunnat svenska :P

Rödvinsmarinerad rostbiff

Förra helgen hade vi dop. Det vart mycket att göra de sista dagarna och utan hjälp från Hanna och mina föräldrar hade jag inte hunnit. Denna rätt gjorde jag 2 dagar innan så den kunde stå och marineras. Det blev tyvärr också den enda rätt som kom på bild, för på fredagen hade vi så stressigt. 

Maten verkade gå hem i alla fall, fick mycket positiva kommentarer! En av favoriterna var nog den rödvinsmarinerade rostbiffen som tog slut. Eller ja, en bit fanns givetvis kvar för det är ju så fult att ta sista biten ;)

Tappade tyvärr helt lusten att laga mat på över en vecka, men börjar precis komma tillbaka. Nästa gång blir det nog catering! ;)

1 1/2 dl Olivolja; eller olja
1 dl Rödvin
1 tsk Salt
1 nypa Svartpeppar
1 dl Örter, färska, hackade (ex persilja, gräslök och basilika)
2 Vitlöksklyftor, finhackade

Stek rostbiffen hel i ugn, 125C tills innertemepraturen är 60 grader.Tillsätt varken fett eller kryddor!
Låt kallna och skär upp i tunna skivor.
Varva sedan marinad och skivor och ställ kallt för att dra minst 1
tim (det gör inget om den får stå ett dygn eller två)

bloglovin Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...