Salamipasta

Eftersom Oliver bara går deltid på dagis nu är han hemma på fredagar. Att ordna lunch till en fyraåring är inte det lättaste om man själv är en gourmetsmakare. Smaken ändras hela tiden också, det som han gillade förra veckan vill han inte ens smaka på den här veckan. Det enda som man med säkerhet vet går hem är köttbullar, varmkorv och hamburgare. Idag tänkte jag försöka med något annat. Eftersom han brukar äta salami på mackan och broccoli gillade han förra veckan (måste vara tack vare dagis), så blev det salamipasta. Tyvärr så funkade det inte helt, salamin ville han inte smaka men broccolin kunde han i alla fall äta efter att den kallnat.

Pasta med salami, röd lök och broccoli
Pasta med dansk salami, röd lök och broccoli

4 strimlade salamiskivor (använde jubileums salami, pepparsalami passar också bra)
1/2 lök
pasta

Efter vad som finns i kylen:
1 tomat
zuchini
paprika
broccoli
bacon
tomat

Sås:
2dl Grädde
Svartpeppar och salt 
1 krm cayenne peppar 
2 krm paprika pulver

1. Börja med att steka löken.
3. Tillsätt salamin och resten av grönsakerna

Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1790451/christinas-recept?claim=vxh9uz67e94">Följ min blogg med bloglovin</a>

Öka antalet besökare till din blogg

Skapa konto på bloggtrafik http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=christinasrecept Genom att surfa runt på andras bloggar får du besökare till din egen blogg.

Lövbiffsrullader

Tänkte flörta lite med min sambos mage, eftersom det här är en av hans favoriter. Gick dock inte hem så bra som jag hade hoppats eftersom jag lömt det viktiga baconet. Hittade på ett mycket enkelt recept på rödvinssås som kommer alldeles strax.

Lövbiffsrullader under tillagning
Lövbiffsrulladerna under tillagning

Lövbiffsrullader med rödvinssås och kokt potatis
Lövbiffsrullader med rödvinssås

8-10 Lövbiffar
1 gul hackad lök
1 paket hackad bacon
4 msk dijonsenap (fransk senap)
3 äggulor
2 tsk pepparrot

1. Stek löken och baconet.
2. Rör samman dijonsenap, pepparrot och äggulor
3. Smeta ut lite av såsen på varje lovbiff.
4. Lägg på det stekta baconet och löken.
5. Rulla ihop och trä igenom en tandpetare.
6. Stek på medelhög värme i ca 10 min.
7. Servera med rödvinssås och potatis.


Dubbelmarinerad fläskfilé

Jag har haft problem med att synas på receptsidor och har inte fått något svar än. Tänkte därför lägga upp ett gammalt recept för att se om det kommer bli sökbart.
 Dubberlmarinerad fläskfilé och potatisvinegrette

Marinad 1;
1msk kinesisk soja
2msk vitt vin
1/2 pressad vitlök
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk rosmarin

Marinad 2:
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 tsk italiensk salladskrydda


1.Putsa filén och låt den marinera i marinad 1 i rumstemperatur i minst 3 timmar.
2.Stek dem sedan hela tills dom är genomstekta, ca 20 minuter.
3. Låt kallna och skär i centimeter tjocka skivor.
4.Lägg upp snyggt på fat och häll över marinad 2.


Lammstek provencale

Igår kändes det nästan som söndag, jag vet inte om det berodde på det tråkiga vädret eller att vi åt stek. Till påsk köpte vi en lammstek och kryddade i rosmarin, men den smakade för mycket kofta. Svärmor bjöd oss sen på en provencalekryddad lammstek, som hon köpt färdigmarinerad. Efter påsk köpte jag därför en billig lammstek för att ge det en chans till. Här kommer receptet som jag hittade på själv. Snåla inte med saltet och ha den inte inne för länge! då finns det risk för att den smakar kofta! ;)


  Lammstek provencale med potatisgratäng och sallad.

1 lammstek
 
Marinad:
3 dl matlagningsolja
1 ask Findus frysta provencale kryddor
3-4 vitlöksklyftor
2 msk salt
peppar.


1. Blanda samman marinaden och pensla på den på steken. Låt steken stå svalt i ett par timmar så att den kan suga av sig av smaken.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Sätt in steken i mitten av ugnen och tryck ner en termometer i den tjockaste delen av steken.
4. Steken är klar vid ca 55 grader - 65 grader, beroende på hur rösa/röd man vill ha den.

Jag tog ur den ur ugnen när den nådde 59 grader vilket de andra tyckte gav en lagom rosa färg. Jag hade däremot gärna tagit ut den någon grad tidigare.


Kräftröra

Detta åt jag till frukost idag. Lite gräslök i skulle nog också fungera, men det har jag inte tesat eftersom vi inte hade det hemma.

 Kräftröra på toast

Ingredienser

1 burk kräftstjärtar i lake
2 dl creme fraiche
1/2 dl finhackad dill
1 finhackad rödlök
1/2 dl majonnäs
Finhacka rödlöken och ta ur kräftorna ur laken. Blanda samman med resten av ingridienserna och servera. Serveras förslagsvis på en brödbit eller avocado.

Mangosalsa

Nu har vi köpt en systemkamera så här kommer en favorit i repris, numera med bild. Vi var och firade valborg igår och då bjöd de på denna rätt.

Mangosalsa med mango, tomat, färsk koriander, lime, vitlök och chili.

Ingredienser:

1 chili
1 vitlöksklyfta
1 pressad lime
1 msk färsk koriander
1 röd lök
2 tomat
1 mango
1 msk matolja

Hacka alla ingredienser i mindre bitar och blanda samman.

Servera direkt


bloglovin Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...