Planerar inför dopet

På lördag är det dop. Jag sitter här rätt stressad och vill komma igång med och fixa, men det går inte att göra så mycket än eftersom jag vill ju bjuda på färsk mat. Jag har köpt in mycket av varorna och hela köket är överfullt. Jag har också lagt upp ett schema hur jag ska arbeta. Imorgon börjar allvaret. Då ska jag ta fram kött från frysen som ska tinas och sedan marineras i minst en dag. Torsdag och fredag kommer ugnen och spisen vara igång i princip hela dagarna. 
Ikväll blir det en till runda till matvaruaffären. Willys hade ju långt ifrån alla varor som jag ville ha, speciellt den svenska rostbiffen som bara skulle kosta 99kr/ kg. Till sist blir det en vända till affären på fredag då vi får köpa alla grönsaker, bröd och annat som vi glömt. 

Oliver har dragit hem något virus från dagis. Oliver och jag har inte direkt påverkats än men Alvin hade lite feber igår. Det är första gången han har feber, han är ju precis över 6 månader, så lite orolig vart jag ju. Min sambo är också väääldigt sjuk på kvällarna, så jag har en känsla av att det blir jag som får fixa med allt. Hade varit bättre om han var sjuk på dagen också, så jag kunde ta bilen och åka och handla :P Hoppas alla är friska till helgen bara!


Tenta/skräpmatsperiod över

Åh gullan vad tentan gick dåligt idag :( Har suttit och pluggat massa svåra grejjer de senaste dagarna men så kom det nästan bara enkla saker, men som jag givetvis glömt bort vid det här laget. Verkligen surt!! Banach fixpunktssats kom i alla fall så några poäng blev det nog i alla fall, kanske ett Fx med lite tur :P

Tenaperiodens stress är över, men nu är det dop om 1,5 vecka. Dopklänning ska sys och mat ska lagas. Har ca 40 pers att laga mat till så hinner inte laga all mat sista dagen. Jag måste därför planera var och när maten ska lagas. Förhoppningsvis får jag tillgång till salen någon dag innan, för det kommer bli trångt i kylen. Menyn är inte helt klar än, men det blir en hel del smakprov från min blogg. Exempelvis blir det "dubbelmarinerad fläskfilë".

Nu ska jag sätta mig och sy. Har precis varit och hämtat ut min nya symaskin, en Husqvarna VIKING H20. Köpte ett gammalt välkänt märke, för tanken är att den ska hålla hela mitt liv.


Kalvfärsbiffar med dijoncreme

En favorit i repris, nu med bild:
Kalvfärsbiffar med dijoncreme
500 g kalvfärs
2 msk hackade färska örter, tex. basilika, persilja, timjan, oregano
1 tsk salt
½ krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 dl vispgrädde


SÅS:
2 dl créme fraiche
1 msk dijonsenap
Salt
Svartpeppar


Blanda alla ingredienser till kalvfärsbiffarna. Forma till biffar och stek dem i smör i ca 5 minuter på varje sida.
Blanda créme fraiche och senap och smaka av med salt och peppar.

Servera biffarna med dijonsåsen och till exempel kokt potatis.

Kycklingfilé med bambuskott

Det här är nog ett av mina favorit recept.Kycklingfilé med bambuskott och champinjoner
600 g kycklingfilé 
1 burk bambuskott skivade
1 burk champinjoner skivade 
1-2 st vitlöksklyftor
2 msk färsk ingefära 
2 msk oystersås 
1 msk pressad citron  
2 msk soja (1 msk mushroom soja  1 msk japansk soja)
1 hönsbuljong 
1/2-1 tsk sambal oelek 
2,5 msk majsena

Gör så här:
1. Bryn kycklingfilén i en panna.

2. Skala och riv ingefära och pressa vitlök över kycklingen.

3. Häll över ostronsåsen.

4. Tillsätt bambuskott och champinjonerna.

5. Koka upp vatten och tillsätt hönsbuljong. Häll över kycklingen.

6. Smaksätt med soja, citron och eventuellt sambal olek och koka upp.

7. Red såsen med majsena.


bloglovin Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...