Helstekt kalvfilé
Jag har tagit examen, efter många års studier. Tänkte fira det i helgen med lite god mat och det lutar mot helstekt kalvfilé med rödvinssås med chili och kakao. :)

2. Salta och peppra kalvfilén och bryn den sedan på hög värme i en stekpanna.
3. Stick i en kötttermometer i den tjockare delen av filén och stek i den nedre delen av ugnen.
4. Vid 60 grader tycker jag den är klar, då är den ganska röd i den tjockare delen dock. Vid 65° ska den vara mer rosa.
5. Om du inte ska äta den direkt, lägg den i folié. Tänk dock på att innertemperaturen då stiger ett par grader till.
6. Servera med tillexempel klyftpotatis och rödvinssås med kakao.

Ingredienser
1. Sätt ugnen på 150°.2. Salta och peppra kalvfilén och bryn den sedan på hög värme i en stekpanna.
3. Stick i en kötttermometer i den tjockare delen av filén och stek i den nedre delen av ugnen.
4. Vid 60 grader tycker jag den är klar, då är den ganska röd i den tjockare delen dock. Vid 65° ska den vara mer rosa.
5. Om du inte ska äta den direkt, lägg den i folié. Tänk dock på att innertemperaturen då stiger ett par grader till.
6. Servera med tillexempel klyftpotatis och rödvinssås med kakao.
Kommentarer
Postat av: Christinas recept
Kul att det är så många som tittar på detta recept inför nyår!
Tänkte lägga till lite bättre info om temperaturen, kanske finns någon som gillar det mer välgenomstekt ;)
Innertemperaturen för kött:
Rare – 55-60ºC
Medium rare – 60-65ºC
Medium – 65-70ºC
Medium well – 70-75ºC
Well done – 75ºC
Postat av: Lisa
Nice sida! Hur länge har du haft din sida?
Trackback