Stekta trattkantareller
Igår var jag och barnen ute och plockade höstkantareller. Vi bor nära skogen, men den är full med löparspår så var osäkra på om det skulle finnas. Men bara ett par meter från spåret hittade vi trattkantareller, många var dock sönderklivna, men det räckte till ett par toasts iaf.
4 pers:
4 nävar trattkantareller
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1/2 dl grädde
1 msk smör
salt och peppar
1. Börja med att rensa svampen. Titta så att det är ett rör genom svampens fot, då bör du ha trattkantareller eller möjligtvis trumpetsvamp.
2. Stek svampen i smör tillsammans med lök och vitlök.
3. Stek i ca 5 minuter och häll sedan på grädden.
4. Låt grädden sjunka in och servera på till exempel formbröd.
4 pers:
4 nävar trattkantareller
2 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1/2 dl grädde
1 msk smör
salt och peppar
1. Börja med att rensa svampen. Titta så att det är ett rör genom svampens fot, då bör du ha trattkantareller eller möjligtvis trumpetsvamp.
2. Stek svampen i smör tillsammans med lök och vitlök.
3. Stek i ca 5 minuter och häll sedan på grädden.
4. Låt grädden sjunka in och servera på till exempel formbröd.
Kommentarer
Postat av: Anna
Enkelt, men ack så gott!
Trackback