Daimtårta (glutenfri)

Här är receptet på en av mina favoriter som barn. Den är glutenfri, så passar bra på barnkalas! Botten blir härligt seg, men kan gått och väl ligga i kylen i ett par dagar då botten blir något mer tuggvänlig då.

Daimtårta med daimkulor

2 ägg
2dl socker
1hg malen sötmandel
1/2tsk bakpulver


3dl grädde
kakao
hackad dubbeldaim eller daimkulor

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda sötmandel och bakpulver.

Blanda samman med resterande ingredienserna.

Häll ut en rund klick på bakplåtspapper på en plåt. 

Grädda i ugnen i ca 20 min

Vispa grädde och ha i någon matsked kakao

Låt botten svalna och lägg på grädden och strö över daimen.


Kommentarer
Postat av: Cicci

Vad krämigt och gott det ser ut!! :)

2010-07-15 @ 22:43:42
URL: http://lchflife.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §