Lussebullar med vit choklad
Bakade dessa för en vecka sen och trodde de skulle räcka till jul, men de är redan slut :( Oliver hjälpte mig och han var nästan duktigare än mig på att rulla. Jag har inte bakat bullar på 15 år :P
Syns det att de är djupfrysta? ;)
50 g / 1 pkt jäst för söta degar
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 burk à 250 g kesella
2 frp à 0,5 g saffran
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Fyllning:
200g smör
200-400g vit choklad
ev pärlsocker
Syns det att de är djupfrysta? ;)
50 g / 1 pkt jäst för söta degar
150 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 burk à 250 g kesella
2 frp à 0,5 g saffran
1,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Fyllning:
200g smör
200-400g vit choklad
ev pärlsocker
- Sätt ugnen på 175grader.
- Smält smöret till degen samt ta fram smöret till fyllningen.
- Tillsätt mjölken och värm upp blandningen till fingervarmt.
- Smula ned jästen i degvätskan.
- Tillsätt saffran, kesella, socker och salt och rör om.
- Rör ned mjölet försiktigt tills du får en bra koncistens.
- Grovhacka den vita chokladen.
- Dela degen i 2-3 delar och kavla ut på ett bord.
- Smöra degen och häll ut den vita chokladen.
- Skär degen i smala remsor och rulla ihop till bullar.
- Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Kommentarer
Trackback