Klassisk skagenröra
Skagenröra gör jag på nästan samma recept som kräftröra , skillnaden är att jag också har i röd kaviar. Kaviaren ger den sälta som finns i kräftor men som saknas i räkor.
Bild kommer efter nyår ;)
1 burk skalade räkor i lake
2 dl creme fraiche
2 msk finhackad dill
1 finhackad rödlök
1/2 dl majonnäs
1-2 tsk pressad citron
ev salt och peppar
Bild kommer efter nyår ;)
1 burk skalade räkor i lake
2 dl creme fraiche
2 msk finhackad dill
1 finhackad rödlök
1/2 dl majonnäs
1-2 tsk pressad citron
ev salt och peppar
- Tina och skala räkorna. Använder du räkor i lag eller tinade frysta räkor så krama ur vattnet först.
- Hacka dill och skala och hacka rödlök. Tillsätt till räkorna.
- Blanda i majonnäs, crème fraiche. Rör ihop till en röra. Tillsätt ev. rom.
- Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron.
- Skagenröran är nu klar att serveras. Förvaras annars övertäckt i kylen.
Kommentarer
Trackback