Klassisk skagenröra

Skagenröra gör jag på nästan samma recept som kräftröra , skillnaden är att jag också har i röd kaviar. Kaviaren ger den sälta som finns i kräftor men som saknas i räkor.

Bild kommer efter nyår ;)

1 burk skalade räkor i lake
2 dl creme fraiche
2 msk finhackad dill
1 finhackad rödlök
1/2 dl majonnäs
1-2 tsk pressad citron
ev salt och peppar
  1. Tina och skala räkorna. Använder du räkor i lag eller tinade frysta räkor så krama ur vattnet först.
  2. Hacka dill och skala och hacka rödlök. Tillsätt till räkorna.
  3. Blanda i majonnäs, crème fraiche. Rör ihop till en röra. Tillsätt ev. rom.
  4. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron.
  5. Skagenröran är nu klar att serveras. Förvaras annars övertäckt i kylen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §