Kycklingfilé i ugn à la Provencale med hasselbackspotatis
Smidig maträtt eftersom hasselbackspotatisen tar lika lång tid i ugnen, så det går bra att lägga den brevid i samma form. Ibland gör jag maträtten med potatisklyftor, de ska också vara inne i ca 40 min.

4 pers
<1 timme
4 kycklingfiléer
4 msk smör eller margarin

4 pers
<1 timme
4 kycklingfiléer
Örtsmör
4 msk smör eller margarin
1 vitlöksklyfta
1/2 pressad citronsaft
2 krm salt
1 krm peppar
ca 1/2 paket djupfrysta örtkryddor provencale
ca 12 potatisar
4 msk smör eller margarin
1. Sätt ugnen på 225 grader (varmluft ca 200 grader).Tina kycklingen om den är djupfryst och skär små skåror på ovansidan av kycklingfiléerna, så örtsmöret kan rinna ned.
Hasselbackspotatis
ströbrödca 12 potatisar
4 msk smör eller margarin
1. Sätt ugnen på 225 grader (varmluft ca 200 grader).Tina kycklingen om den är djupfryst och skär små skåror på ovansidan av kycklingfiléerna, så örtsmöret kan rinna ned.
2. Rör samman matfettet till örtsmör med pressad vitlök, citronsaft, salt, peppar och örtkryddor.
3. Fördela örtsmöret jämnt över kycklingen och lägg kycklingarna i smord eldfast form.
4. Skala potatisen och skär skåror i dem men inte helt igenom. Lägg potatisarna runtom kycklingen. Salta. Ringla över lite flytande matfett.
5. Ställ in formen mitt i ugnen och stek allt ca 20 minuter.
6. Ta ut maten ur ugnen och strö över ströbröd på potatisen och kycklingen.
7. Sätt in i ugnen i ytterligare ca 20 min eller tills potatisen är mjuk och köttsaften är helt genomskinlig.
6. Ta ut maten ur ugnen och strö över ströbröd på potatisen och kycklingen.
7. Sätt in i ugnen i ytterligare ca 20 min eller tills potatisen är mjuk och köttsaften är helt genomskinlig.
Kommentarer
Postat av: Tina i uppsala
Supergott och lättlagat festligt bra när tiden inte räcker till
Postat av: Tina i Uppsala
Supergott örtigt festligt enkel och snabb tillagning.Testade lite flytande honung och chili i örtsmöret mmm....
Trackback