Asiatiska kycklingspett med sambal och ingefära

Asiatiska kycklingspett med sambal oelek och ingefära
Jag brukar blanda sweet chilisåsen med lite crème fraiche och en vitlöksklyfta.

4 pers

grillspett
600 g kycklingfiléer 
2 msk riven färsk ingefära eller 
1 tsk ingefära 
2 msk olivolja 
1 tsk sambal oelek
Salt och vitpeppar

1. Skär kycklingfilén i bitar.
2. Lägg kycklingen i en skål med ingefära, olja och sambal.
3. Låt marinera så länge du har tid, gärna i kylen över natten.
4. Sätt ugn på 225 grader och stek genom i cirka 20 minuter. Du kan också grilla dem i ca 10 minuter runt om.
5. Servera kycklingspetten varma eller kalla med till exempel ris och sweet chilisås eller limesås

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §