Ugnsbakad spätta

Detta recept blev en hit! Fisk är en av få rätter som går hem hos båda barnen. Minsta killen har knappt fått tänder så fisk är lätt att mosa. Stora killen tycker inte heller om segt kött.  Rödspätta smakar inte så mycket så därför är kryddorna och tillbehören desto viktigare. Det var spännande med pinjenötter till fisk. Även dressingen var väldigt god, jag hade ingen aning om att citron och parmesan passar så bra ihop.
Spätta med parmesan, pinjenötter och schalottenlök
4 st portionsspättor
örter (ex. gräslök, basilika)
1 st schalottenlök
1 dl pinjenötter
1 dl riven parmesanost
4 msk smör

blandad sallad

Dressing:
parmesan
citronsaft
olja

1. Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka schalottenlök och örterna. Blanda med parmesanost och pinjenötter i en skål.

2. Flå spättan och kryssa den tjockaste sidan (skär ett snitt) och lägg den i ett ugnssäkert fat. Lägg lökblandningen i ett tjockt lager över fisken. Ställ in fisken i varm ugn i cirka 20 min.

3. Gör dressingen: Blanda parmesanost, citronsaft och olja efter smak.

4. Servera fisken med sallad och dressingen samt kokt potatis.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §