Pasta med oxfilé



Pasta med oxfilé och champinjoner 

ca 4 pers

300 g oxfile
200 g svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar)
1 halv purjolök eller 1 knipplök
1 gul lök
1 klyfta vitlök
4 msk olivolja
4 dl vispgrädde
2 tsk soja
6 msk rött vin eller 2 msk vinäger
salt och nymalen svartpeppar
1 dl hackad färsk basilika och/eller persilja 
2msk parmesanost

pasta

  • Sätt på vatten till pastan och börja koka den.
  • Skär under tiden filén i strimlor. Skiva svamp, hacka lök och vitlök.
  • Bryn köttet i olivolja i en panna. Tillsätt svamp och lök. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  • Rör ner vin eller vinäger, grädde, soja i pannan och låt puttra. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och tillsätt basilika eller persilja.
  • Blanda med pastan. Med några matskedar mjölk eller grädde spär du pastasåsen om du vill ha en tunnare pastasås. Servera med riven parmesan.

  • Kommentarer
    Postat av: Fotograf Annie

    Åh vad gott det verkar vara :)

    2011-04-04 @ 17:40:41
    URL: http://anniesfotografier.blogg.se/
    Postat av: Marica

    Hej! Provade detta recept förra veckan och det var super gott! Så jag snodde det och la in det på våran blogg och länkade till dej :) Hoppas det är okej? Ha en trevlig helg, MVH Marica, Colorama Hudiksvall

    2011-10-21 @ 13:24:18
    URL: http://jpfarg.blogg.se/
    Postat av: Anonym

    Gjorde en googlesökning på oxfilé och pasta. Denna kom upp. Supergod! Lär göra den fler gånger.

    2011-10-31 @ 12:37:43

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §