Biff med bambuskott

Jag har kämpat på med att få så där mört kött som man kan få på kinesiska restauranger. Jag har kommit fram till att wokpannor till de vanliga spisar är rätt värdelösa då de inte blir tillräckligt varma. Det gör att köttet kokar istället för att wokas. Så man får ta lite kött i taget! Marinaden är också viktig för att få mört kött och att köttet skärs i tunna skivor, hellst när det är lite lätt fruset.

Wokad biff med bambuskott

Marinad
1 msk japansk soja
3 äggvitor
½ tsk salt
1 msk maizena
1 msk vatten
1 msk olja
1 tsk riven ingefära
1 tsk vinäger eller citron

600 g nötkött (exempelvis entrecote, biff eller lövbiff) eller bogfläsk
1 burk bambuskott
1 burk champinjoner
1½ msk kinesisk soja
1 tsk salt
½ msk strösocker
3-4 dl vatten
1 tärning köttbuljong
1 tsk sambal oelek
ca 1 msk maizena.

  1. Vänd köttet i maizena.
  2. Vispa äggvitorna och rör ned i köttet.
  3. Blanda ned resten av ingredienserna till marinaden och låt stå minst 30 minuter men gärna över natten.
  4. Hetta upp olja i en wokpanna och stek köttet hastigt i 2-3 omgångar.
  5. Ta ur köttet och lägg åt sidan. Hetta upp ny olja i pannan.
  6. Häll i bambuskott och champinjoner.
  7. Häll i vatten och köttbulljongen, sojan och resten av kryddorna och koka upp.
  8. Blanda ut maizenan med lite kallt vatten och rör ned. Koka upp och tillsätt eventuellt mer vatten eller maizena för att få önskad konsistens.
  9. Rör tillsist ned köttet och smaka av med salt och peppar.
  10. Servera med jasminris.




Kommentarer
Postat av: Gabriella

Mmm det ser jättegott it, är det samma biff och bambuskotts gryta som den som serveras i kinesiska/asiatiska restauranger?? Smaken alltså??

2012-07-16 @ 14:18:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §