Ceviche på torskfilé

Tentan är avklarade och besöket på ÅVAgymnasium vart inställt, så fick lite tid till hemmafruandet. Jag har tittat igenom de kokböcker som jag så sällan använder och tänkte fortsätta på det mexikanska temat och ge några förslag på förrätter till tacofesten. Dagens middag bestod av "Chilimarinerade räkor på frasiga majstortillas" och "Ceviche på torsk" . Det här är dock mat som kräver lite planering eftersom de ska marineras i minst 4 timmar. Torsken bör också ha varit fryst i minst 3 dagar innan, eftersom den serveras rå. Tyvärr var den omöjligt att hitta majstortillas, letade i fyra affärer, så vi använde vanliga.

450 g torskfilé
6 limefrukter
2 tomater
1-2 färsk chilipeppar
1 gul lök
1/2 tsk torkad oregano
1/2 dl olivolja
2 msk färsk koriander
salt och peppar
1 mango
1 avokado
4 majstortillas
 


1. Lägg fisken i en skål och marinera med lime.
2. Låt stå i minst 4 timmar. Rör om då och då.
3. När 1 timme återstår tillsätt: hackad chil, tomat, oregano, olivolja och lök. Salta och peppra
4. När 15 minuter återstår. Hacka mango och avkoado och rör ned i blandningen.
5. Skär majstortillasen i trianglar. Bryn majstortillasen på medelhög värme.
6. Lägg blandningen på majstortillasen och toppa med hackad koriander.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §