Kycklingfilé med bambuskott
Det här är nog ett av mina favorit recept.
600 g kycklingfilé
1 burk bambuskott skivade
1 burk champinjoner skivade
1-2 st vitlöksklyftor
2 msk färsk ingefära
2 msk oystersås
1 msk pressad citron
2 msk soja (1 msk mushroom soja 1 msk japansk soja)
1 hönsbuljong
1/2-1 tsk sambal oelek
2,5 msk majsena

600 g kycklingfilé
1 burk bambuskott skivade
1 burk champinjoner skivade
1-2 st vitlöksklyftor
2 msk färsk ingefära
2 msk oystersås
1 msk pressad citron
2 msk soja (1 msk mushroom soja 1 msk japansk soja)
1 hönsbuljong
1/2-1 tsk sambal oelek
2,5 msk majsena
Gör så här:
1. Bryn kycklingfilén i en panna.
2. Skala och riv ingefära och pressa vitlök över kycklingen.
3. Häll över ostronsåsen.
4. Tillsätt bambuskott och champinjonerna.
5. Koka upp vatten och tillsätt hönsbuljong. Häll över kycklingen.
6. Smaksätt med soja, citron och eventuellt sambal olek och koka upp.
7. Red såsen med majsena.
Kommentarer
Trackback