Yakiniku

3-4 pers

600 g tunt skivad entrecôte
5 msk japansk soja 
3 msk mirin eller 4 msk socker
4 msk finskuren purjolök
1 msk pressad vitlök
1 msk rostade sesamfrön
0.5 msk färsk ingefära
1 msk sesamolja
salt och peppar efter behov


Skala och riv ingefäran. För att få tunna skivor kött, skär det medan det är halvfruset. Blanda samman alla ingridienser utom sesamolja och marinera köttet i ett par timmar. Rosta sesamfröna i en torr panna. Stek köttet i sesamolja.
För att få köttet mört ska det stekas på hög värme kort tid. Steker man på vanlig elplatta får man steka lite kött i taget. Serveras gärna med jasminris, själv föredrar jag basmatiris som egentligen är ett indiskt ris.

Man kan smaksätta med sake eller sherry men det har jag inte provat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §