Spagetti carbonara
En klassiker som vi äter lite för ofta. Om man vill lyxa till det går det bra att strunta i grädden och ha i ett par äggulor till. Grädden rundar av smaken något. Jag tycker det är bäst med vitlökspulver eftersom såsen inte ska kokas. Vitlökssmaken får en jämnare fördelning än om man pressar en vitlöksklyfta. Var försikt med vitlöken, så att man känner smaken av parmesan också!
Ingredienser:
spagetti
1 paket bacon
4 äggulor
3 msk grädde
1 dl parmesan
1/2 tsk vitlökspulver
salt och svartpeppar
Ingredienser:
1. Koka spagetti och stek bacon
2. Rör ihop såsen med äggulorna, grädden, riven parmesanen, vitlök, salt och svartpeppar.
3. Blanda samman såsen och spagettin.
3. Vid servering, strö över lite parmesan och svartpeppar. Servera gärna med en äggula i ett halvtskal med lite peppar på.
Kommentarer
Postat av: Martin Persson
Underbart! :D men var är löken?
Trackback