Lammstek Provencale

Provade att köpa benfri lammstek. Tycker den blev lite godare eftersom den inte smakade lika mycket kofta ;)
I vanliga fall brukar jag vara försiktig med salt men just lammstek tycker jag blir god med mycket salt.

Lammstek provencale med potatisgratäng och rödvinssås'


2 msk grovkorningt salt
1 pkt Findus frysta provencale
2-3 vitlökskyftor
1 lammstek med eller utan ben

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Gnid in lammsteken i vitlök, kryddor och salt.
3. Ställ in steken mitt i ugnen och stick ned en köttermometer i mitten.
4. Jag tycker steken är klar vid 55grader, då är den ganska rosa. Tar ca 1 1/2-2 timmar
5. Servera med potatisgratäng och rödvinssås.

Tips! Rödvinssås med chili och kakao

Amerikanska pannkakor

Mina två barn envisades med att sova i vår säng i morse och låg och sparkade på mig. Så det var lika bra att gå upp och laga pannkakor, för någon sömn fick jag då inte. :)
Amerikanska pannkakor med lönnsirap och jordgubbar.

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk socker
1 st ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smör

1. Rör ihop alla torra ingredienser först.
2. Tillsätt smör, mjölk och ägg och vispa upp.
3. Klicka ut i en stekpanna. Amerikanska pannkakor brukar oftast vara lite mindre än stekpannan.
4. Servera med lönnsirap och gärna färska bär.

bloglovin Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...