Maderiasås

I'm all about the souce! Idag blev det entrecote med parmesanmos och maderiasås. Trots att det har kommit massor med färdiga såser i butikerna känns det som att det mest är olika varianter på bearnaisesås. på båten till Riga vart jag serverad madeirasås till oxfilén och tyckte det var ett spännande alternativ. Titta gärna på mina andra såser, en annan favorit är Rödinssås med chili och kakao.

Detta recept kommer från ICA:



Maderiasås med parmesanmos
Kan lova att jag hällde på tre gånger så mycket sås efter bilden var tagen. ;)

4 portioner


Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
2 msk olja
2 msk socker
1 dl balsamvinäger
1 dl madeira
2 msk kalvfond (konc på flaska)
2 dl vatten
1½ msk maizenaredning (för mörka såser)

Skala och hacka lök, vitlök och morot. Fräs i olja i en vid panna.

Tillsätt socker och låt karamellisera, dvs låt sockret smälta och få en ljusbrun färg.

Tillsätt balsamvinäger och madeira. Var försiktig, det kan sprätta. Låt koka ihop någon minut.

Tillsätt fond och vatten och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Sila såsen och red med maizena.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
§