Daimtårta

Glutenfri tårta med daim som dock inte är något för den med nötallergi.

Denna tårta brukade min mamma laga när jag var liten och har varit en favorit sedan dess. Den är supergod men kanske inte så graciös. Man häller nämligen ut smeten på en plåt och det är ju svårt att få den rund då :). Vill man så kan man hälla smeten i en form med löstagbara kanter, men då missar man de goda spröda kanterna. Det blir dock lättare/snyggare så om man vill göra flera lager.

Denna tårta är perfekt att göra dagen innan då den nästan blir godare andra dagen. Första dagen kan den nämligen vara lite seg.

Daimtårta med daimkulor

Ingredienser:

(1 tårtbotten)

2 ägg
2dl socker
1hg malen sötmandel
1/2tsk bakpulver


Garnering:
3dl grädde
2tsk kakao
hackad dubbeldaim eller daimkulor

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker.

Blanda ned sötmandel och bakpulver.

Häll ut en rund klick på bakplåtspapper på en plåt.

Grädda i ugnen i ca 20 min

Vispa grädde och ha i någon tesked kakao

Låt botten svalna och lägg på grädden och strö över daimen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §