Wallenbergare

Wallenbergare med ärtor, lingonsylt och potatismos

Ingredienser

400g kalvfärs (helst från kalvinnanlår), absolut fritt från senor och fett
4 st äggulor
4dl vispgrädde
1.5tsksalt
1 krm vitpeppar
2 skivor vitt bröd
smör till stekning



1. Blanda färs med salt, peppar och äggulor. Tillsätt grädden, lite i taget, under hård omrörning. Låt sedan färsen vila kallt en stund.

2. Riv brödskivorna på ett rivjärn eller med hjälp av en mixer. Strö därefter ut hälften av brödsmulorna på ett smörpapper.

3. Dela färsen i fem delar och lägg dem på ströbrödet. Platta ut till fem stycken biffar, cirka 1.5 centimeter tjocka. Strö över resten av brödsmulorna på biffarna.

4. Värm en stekpanna och lägg i smör. Stek Wallenbergarna gyllenbruna på båda sidor försiktigt på svag värme, cirka 4 minuter på varje sida.

5. Lägg upp Wallenbergarna på serveringsfat eller direkt på tallriken. Fräs ur pannan med ytterliggare en smörklick och häll det över Wallenbergarna.

6. Servera med extra fint potatismos, små gröna ärtor och rårörda lingon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
§