Teriyakimarinerade kycklingspett

Kycklingspett med teriyakimarinad
Såsen vart inte så kladdig eftersom kycklingbitarna var halvfrusna och när de tinade så späddes såsen ut :(

0,5 dl socker
3 dl ljus japansk soja
0,5 dl mirin
1 msk maizena + 0,5 dl vatten
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar
sesamfrön

1.Blanda socker och soja samt ev. risvin i en kastrull och koka upp under omrörning.
2.Rör ut maizenan med kallt vatten och rör i teriyakisåsen under omrörning till önskad tjocklek.
3.Smaka av teriaykisåsen med salt och peppar.
4.Teriyakisåsen eller marinaden är klar att användas. Ska du marinera så låter du teriyakisåsen svalna först.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §