Tequilamarinerade kycklinglår
Då har vi grillat en kanske sista gång för i år. Det vart i alla fall mycket gott!
1 kg kycklinglår (kycklingvingar eller klubbor)
6 pressade vitlöksklyftor
1 pressad lime
1 pressad apelsin
2 msk tequila
1 msk chilipulver
1 msk chipotlepasta (Santa Maria)
2 msk olja
1 tsk socker
1 krm mald kryddpeppar
1 krm mald kanel
1 krm mald spiskummin
1 krm torkad oregano
1. Rör samman alla ingredienserna i en skål och lägg ner kyklinglåreren.
2. Låt stå i några timmar, gärna över natten.
3. Grilla kycklingen. Kontrollera om den är klar med en potatissticka. Kycklingen är klar då vätskan är klar.
4. Servera med till exempel limesås och ris.
1 kg kycklinglår (kycklingvingar eller klubbor)
6 pressade vitlöksklyftor
1 pressad lime
1 pressad apelsin
2 msk tequila
1 msk chilipulver
1 msk chipotlepasta (Santa Maria)
2 msk olja
1 tsk socker
1 krm mald kryddpeppar
1 krm mald kanel
1 krm mald spiskummin
1 krm torkad oregano
1. Rör samman alla ingredienserna i en skål och lägg ner kyklinglåreren.
2. Låt stå i några timmar, gärna över natten.
3. Grilla kycklingen. Kontrollera om den är klar med en potatissticka. Kycklingen är klar då vätskan är klar.
4. Servera med till exempel limesås och ris.
Kommentarer
Trackback