Pasta med biff och cognacsås
Åt supergod mat förra veckan på La Reginella vid KTH. Givetvis var jag tvungen att försöka göra samma sak hemma ;).

Pastahjul med konjaksås och kantareller.
200 g svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar)
1 gul lök
1 klyfta vitlök
4 dl vispgrädde
2 tsk soja
2 tsk cognac
1 msk kalvbuljong
salt och nymalen svartpeppar
1 msk stekmargarin
1 msk olivolja
parmesanost
1. Stek svampen tillsammans med lök och vitlök i lite margarin.
2. Skär under tiden köttet i strimlor och sätt på en kastrull med valfri pasta.
3. Lägg svampröran åt sidan och hetta upp olja i stekpannan.
4. Stek kötet snabbt på hög värme.
5. Tillsätt vispgrädde, soja, kalvbuljong och cognac samt svampröran.
6. Rör ned allt i pastan och servera med riven parmesanost.

Pastahjul med konjaksås och kantareller.
Ingredienser
300 g biff (oxfilé, fläskfilé, entrecote)200 g svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar)
1 gul lök
1 klyfta vitlök
4 dl vispgrädde
2 tsk soja
2 tsk cognac
1 msk kalvbuljong
salt och nymalen svartpeppar
1 msk stekmargarin
1 msk olivolja
parmesanost
1. Stek svampen tillsammans med lök och vitlök i lite margarin.
2. Skär under tiden köttet i strimlor och sätt på en kastrull med valfri pasta.
3. Lägg svampröran åt sidan och hetta upp olja i stekpannan.
4. Stek kötet snabbt på hög värme.
5. Tillsätt vispgrädde, soja, kalvbuljong och cognac samt svampröran.
6. Rör ned allt i pastan och servera med riven parmesanost.
Kommentarer
Trackback