Pasta med biff och cognacsås

Åt supergod mat förra veckan på La Reginella vid KTH. Givetvis var jag tvungen att försöka göra samma sak hemma ;).


Biff med konjaksås och pastahjul.
Pastahjul med konjaksås och kantareller.

Ingredienser

300 g biff (oxfilé, fläskfilé, entrecote)
200 g svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar)
1 gul lök
1 klyfta vitlök
4 dl vispgrädde
2 tsk soja
2 tsk cognac
1 msk kalvbuljong
salt och nymalen svartpeppar
1 msk stekmargarin
1 msk olivolja
parmesanost

1. Stek svampen tillsammans med lök och vitlök i lite margarin.
2. Skär under tiden köttet i strimlor och sätt på en kastrull med valfri pasta.
3. Lägg svampröran åt sidan och hetta upp olja i stekpannan.
4. Stek kötet snabbt på hög värme.
5. Tillsätt vispgrädde, soja, kalvbuljong och cognac samt svampröran.
6. Rör ned allt i pastan och servera med riven parmesanost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §