Kantarellpaj med västerbottenost

Kantarellpaj med västerbottenost

Pajdegen:


3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
2 msk kallt vatten

Fyllningen:


1 dl hackad lök
200 g kantareller (ca 1 L)
2 msk smör
4 ägg
2 dl créme fraiche
150 g riven västerbottenost
Salt
Peppar

1. Häll mjölet i en skål och rör i det kylskåpskalla smöret i bitar. Knåda ihop till en grynig massa med fingrarna eller en gaffel.
2. Häll i det iskalla vattnet och knåda snabbt till en smidig deg.
3.Tryck ut degen i formen och ställ sedan in formen i kylen och låt vila i 20 min.
4. Värm ugnen till 200 grader.
5. Skala och hacka löken.
7. Stek sedan kantarellerna med löken i smör tills kantarellerna blivit lite brynta. Krydda med salt och peppar.
8. Vispa upp äggen och blanda ned creme fraichen och osten i en skål. Rör också ner den stekta svampen.
9. Häll, klicka uti pajskalet och ställ in i ugnen i ca 25 min eller tills den fått fin färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §