Langos

Det är superenkelt att göra Langos i fritösen har jag upptäckt. Dock är jag lite dålig på att spara gammal potatis, men märkte ingen större skillnad när jag provade att göra langos utan potatis.

Langos med stenbitsrom, röd lök och gräddfil
12,5 g jäst(1/4 paket)
1,5 dl ljummet vatten
1 kokt potatis(kall ca 90 g)
3,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt

olja till friteringen

Fyllning 1:


svart/röd kaviar eller Stenbitsrom
Rödlök
Gräddfil

Fyllning 2:


Räkor
Riven ost
Vitlök (olja)
Gräddfil

Fyllning 3:

(efterrätt)
Vispgrädde
Sylt

1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet.
2. Riv den kokta potatisen fint. Blanda mjöl och salt med potatisrivet. Vänd ner i vattnet och arbeta till en slät, ganska lös deg. Jäs i 40 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 6delar. Kavla ut och jäs bröden 10 minuter.
4. Hetta upp oljan till 180°C och fritera bröden. Friterar du i pannan så får du vända på dem, ca 4 minuter per sida för stora langos, 3 minuter för mindre. Vänd dem efter halva tiden.
Låt svalna på galler med hushållspapper under.
5. Ta eventuellt en vitlöksklyfta och stryk den över bröden eller planda ned en pressad vitlöksklyfta i lite olja och pensla på bröden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
§