Gräddig pasta med kycklingfilé och persilja

Kycklingfilé med champinjoner och purjolök i gräddig sås
3-4 pers

3 kycklingfiléer 
4 färska champinjoner
1 halv purjolök eller 1 knipplök
1 gul lök
1 klyfta vitlök 
3 dl vispgrädde
2 tsk ljus soja 
2 msk vitvins vinäger
1/2 dl hackad persilja
salt och nymalen svartpeppar
riven parmesanost

  • Sätt på vatten till pastan och börja koka den. Skär under tiden filén i strimlor.
  • Skiva svamp, hacka lök och vitlök.
  • Bryn köttet i olivolja i en panna.
  • Tillsätt svamp och lök. Låt fräsa några minuter under omrörning.
  • Rör vinäger, grädde och soja i pannan och låt puttra. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och tillsätt basilika eller persilja.
  • Blanda med pastan. Med några matskedar mjölk eller grädde spär du pastasåsen om du vill ha en tunnare pastasås.
  • Servera med riven parmesan.

  • Kommentarer
    Postat av: Linnea

    fin blogg!

    hur e de? (a)

    2011-01-14 @ 19:05:21
    URL: http://liinneaaz.blogg.se/
    Postat av: Kickan

    Låter jättegott! Ska provas nån dag!

    2011-01-21 @ 16:51:20
    URL: http://vuvven.blogspot.com

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §