Saffransdoftande fisk- och skaldjursgryta
Helt underbar fiskgryta!
Denna fisksoppa/skaldjurssoppa gjorde jag med lax, tigerräkor, potatis, fänkål, purjolök och chili
Morot
Potatis
Fänkål
Sparris
Purjolök
Örter (ex basilika, dill, persilja)
5dl Vatten
2,5dl Vitt vin
2,5 dl grädde
3 msk fiskfond (eller hummerfond)
1 pkt saffran
1 chili
1 vitlök
Laxfilé
Sejfilé
Gös
Torsk
Tigerräkor
Räkor
Musslor
1. Börja med att koka upp vattnet.
2. Tillsätt rotfrukter och grönsaker som behöver koka längst.
3. Efter ca 5 minuter, tillsätt resten av grönsakerna, salt, kryddor, vatten, fond, vin,och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Tillsätt fisken och grädden.
5. Räkorna läggs i strax innan maten är klar.
6. Servera med en klick Aioli.
Denna fisksoppa/skaldjurssoppa gjorde jag med lax, tigerräkor, potatis, fänkål, purjolök och chili
Förslag på grönsaker:
Morot
Potatis
Fänkål
Sparris
Purjolök
Örter (ex basilika, dill, persilja)
Soppa:
ca 4 pers5dl Vatten
2,5dl Vitt vin
2,5 dl grädde
3 msk fiskfond (eller hummerfond)
1 pkt saffran
1 chili
1 vitlök
Exempel på fisk och skaldjur:
Laxfilé
Sejfilé
Gös
Torsk
Tigerräkor
Räkor
Musslor
1. Börja med att koka upp vattnet.
2. Tillsätt rotfrukter och grönsaker som behöver koka längst.
3. Efter ca 5 minuter, tillsätt resten av grönsakerna, salt, kryddor, vatten, fond, vin,och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Tillsätt fisken och grädden.
5. Räkorna läggs i strax innan maten är klar.
6. Servera med en klick Aioli.
Kommentarer
Trackback