Saffransdoftande fisk- och skaldjursgryta

Helt underbar fiskgryta!

Fisk och skaldjursgryta med saffran
Denna fisksoppa/skaldjurssoppa gjorde jag med lax, tigerräkor, potatis, fänkål, purjolök och chili

Förslag på grönsaker:


Morot
Potatis
Fänkål
Sparris
Purjolök
Örter (ex basilika, dill, persilja)

Soppa:

ca 4 pers

5dl Vatten
2,5dl Vitt vin
2,5 dl grädde
3 msk fiskfond (eller hummerfond)
1 pkt saffran
1 chili
1 vitlök

Exempel på fisk och skaldjur:


Laxfilé
Sejfilé
Gös
Torsk
Tigerräkor
Räkor
Musslor


1. Börja med att koka upp vattnet.
2. Tillsätt rotfrukter och grönsaker som behöver koka längst.
3. Efter ca 5 minuter, tillsätt resten av grönsakerna, salt, kryddor, vatten, fond, vin,och låt sjuda ca 10 minuter.
4. Tillsätt fisken och grädden.
5. Räkorna läggs i strax innan maten är klar.
6. Servera med en klick Aioli.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §