Pepparsås med rött vin
Ingredienser
2 msk rosépeppar2 msk grönpeppar
2 msk svartpeppar
4 st schalottenlökar
1 msk smör
1 msk tomatpure
2 msk vetemjöl
4 msk kalvfond och 3 dl vatten
1 tsk socker
1,5 dl grädde
1 dl rött vin
1 msk dijonsenap
1 msk kinesisk (mörk) soja
2 krm salt
- Mortla rosépeppar och grönpeppar. Krossa svartpepparen i en pepparkvarn-
- Hacka schalottenlöken fint.
- Värm en stekpanna och fräs löken i smöret någon minut under omrörning.
- Tillsätt tomatpuren och pepparkornen. Fräs någon minut till.
- Tillsätt vetemjöl och fräs lite till.
- Häll på vatten samt kalvfond och låt koka ihop.
- Tillsätt grädden, socker, rött vin, soja samt dijonsenap. Koka ihop.
- Smaka av pepparsåsen och tillsätt eventuellt lite salt.
- Sila eventuellt av pepparkornen och den hackade löken för en mildare smak.
Kommentarer
Trackback