Pepparsås med rött vin

Pepparsås med rött vinMortel med rosépeppar och grönpeppar

Ingredienser

2 msk rosépeppar
2 msk grönpeppar
2 msk svartpeppar
4 st schalottenlökar
1 msk smör
1 msk tomatpure
2 msk vetemjöl
4 msk kalvfond och 3 dl vatten
1 tsk socker
1,5 dl grädde
1 dl rött vin
1 msk dijonsenap
1 msk kinesisk (mörk) soja
2 krm salt

  1. Mortla rosépeppar och grönpeppar. Krossa svartpepparen i en pepparkvarn-
  2. Hacka schalottenlöken fint.
  3. Värm en stekpanna och fräs löken i smöret någon minut under omrörning.
  4. Tillsätt tomatpuren och pepparkornen. Fräs någon minut till.
  5. Tillsätt vetemjöl och fräs lite till.
  6. Häll på vatten samt kalvfond och låt koka ihop.
  7. Tillsätt grädden, socker, rött vin, soja samt dijonsenap. Koka ihop.
  8. Smaka av pepparsåsen och tillsätt eventuellt lite salt.
  9. Sila eventuellt av pepparkornen och den hackade löken för en mildare smak.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
§