Kalvfärsbiffar med fänkålssallad

Fänkål är en av mina nya favoritgrönsaker så jag blev glad när jag hittade det här receptet. Själva biffarna var kanske inte världens hit, även om de var helt ok, men fänkålssalladen var supergod! Den går säkert att använda till andra kötträtter men också fisk och kanske fågel.

Kalvfärsbiff med kapris. Till det serveras fänkålssallad och koktpotatis.


542 kalorier per portion
35 g fett
25 g protein
30 g kolhydrater

Ingredienser

600 g potatis
1 fänkål, ca 250 g
½ tsk socker
2 krm salt
1 dl créme fraiche
1 citron
4 msk kapris, ca 1 burk á 100g
½ gul lök
400 g kalvfärs
½ tsk salt
2 krm malen svartpeppar
2 msk smör
1 msk olivolja

Koka potatisen i saltat vatten. Ansa fänkålen (spara fänkålsdillen till garnering) havlera och skär bort rotstocken, strimla fänkålen fint.
Blanda fänkål, socker, salt och créme fraiche.

Skrubba citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och tillsätt det till fänkålssalladen.
Finhacka 2 msk kapris. Skala och finriv löken. Blanda kapris och lök med färsen, salta och peppra. Forma till 8 biffar.

Stek biffarna i smör ca 5 minuter på medelvärme.
Lägg upp på 4 tallrikar med potatis och fänkålssallad.
Strössla över 2 msk kapris och ringla över oljan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §