Whiskysås
Detta recept på whiskeysås tycker jag nästan är lika enkelt som Jensens halvfärdiga sås. Det förutsätter ju dock att man har whisky hemma. Jag har inte kommit underfull med vilken sort som passar bäst, så jag brukar köra med den billigaste ;) Har man inte schalottenlök hemma så fungerar även röd lök och säkert även gul lök.
Rosépepparkryddad entrecote med whiskysås och klyftpotatis med timjan
2 st
4 msk whisky
3 msk
3 dl
1 dl
Rosépepparkryddad entrecote med whiskysås och klyftpotatis med timjan
2 st
4 msk whisky
3 msk
3 dl
1 dl
- Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den i smör i en kastrull.
- Häll på hälften av whiskyn, fond, vatten och grädde.
- Låt såsen puttra på låg värme.
- Tilsätt eventuellt lite redning, till exempel maizena utspätt i kallt vatten.
- Mixa eller sila bort löken
- Vid servering: Häll i resten av whiskyn och smaka av såsen. Tillsätt ev salt och peppar.
Kommentarer
Trackback