Långkål (grönkål)

Åt för första gången grönkål på Sjätte tunnans julbord och vart stormförtjust. Idag har jag därför provat på att göra det själv. Det vart mycket gott så det kommer jag ta med till julbordet ikväll.

Långkål grönkål
Färsk grönkål


  • 1 stånd ca 500 g grönkål. eller 1 pkt djupfryst
  • skinkspad eller buljong
  • 1 1/2 msk margarin smör
  • 1 dl grädde
  • 1-2krm salt,
  • 1 msk sirap
  • 1 krm vitpeppar
  • Skölj kålen och repa bladen från de grova stjälkarna. Koka kålen mjuk i buljong, ca 15-20 min.
    Ta upp kålen och låt den rinna av väl. Hacka den grovt, använd gärna matberedare.
    Smält matfettet i en gryta och lägg i kålen. Fräs den under omrörning. Späd med grädden och smaksätt med salt, peppar och eventuellt lite socker. Låt långkålen sjuda ca 5 min.


    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    §