Örtbakad sejfilé med saffranscreme och potatiskross
En av de godaste fiskrätter jag ätit! Sej tycker jag är en rätt tråkig och smaklös fisk, men den blir ju perfekt till den här kryddiga rätten.
'
600 gram sejfilé
100 gram blandade örter (exempelvis basilika, dill, gräslök och persilja)
2 msk dijonsenap
4 msk olivolja
800 gram potatis
100 gram soltorkade tomater
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
2 msk konc. fiskfond
0.5 gul lök
1 chili
2 dl crème fraiche
0.5 gram saffran
1 msk smör
1 dl vitt vin
salt och vitpeppar
1. Mixa örterna med olivoljan och senapen. Bred salsa verden på fisken och baka i ugn, 150°C i ca 10 min.
'
Ingredienser
ca 4 pers600 gram sejfilé
100 gram blandade örter (exempelvis basilika, dill, gräslök och persilja)
2 msk dijonsenap
4 msk olivolja
Potatiskross
800 gram potatis
100 gram soltorkade tomater
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
Chilisaffranscrème
2 msk konc. fiskfond
0.5 gul lök
1 chili
2 dl crème fraiche
0.5 gram saffran
1 msk smör
1 dl vitt vin
salt och vitpeppar
1. Mixa örterna med olivoljan och senapen. Bred salsa verden på fisken och baka i ugn, 150°C i ca 10 min.
2. Koka potatisen och krossa grovt med hjälp av en visp. Skär ner tomater och tillsätt olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Fräs chilin och löken i smöret. Tillsätt vinet och fiskfonden och koka ihop något. Häll därefter i crème fraîche och saffran.
4. Koka ner till krämig konsistens, sila och smaka av med salt och vitpeppar.
5. Arrangera den krossade potatisen med fisken ovanpå. Ringla därefter såsen runt. Garnera gärna med färsk basilika och citronklyfta.
Kommentarer
Trackback