Enchiladas

Det här bjöd vi på i fredags. Tommy var inte så sugen på tacos, så detta gav en liten variation. Till förrätt körde vi chilimarinerade räkor och till efterrätt serverades Gino. Hade gjort en egen gucamole som vi serverade till maten.

500 g nötfärs
1 msk olja
1 påse tacokryddmix
1 ½ dl vatten
2-3 tomater
1 rödlök
1 liten burk majs
8 tortillabröd
2 dl riven lagrad ost
chunky salsa

Till serveringen
2 dl gräddfil
resten av chunky salsan
guacamole
sallad

  1. Bryn köttfärsen i oljan i en stekpanna.
  2. Tillsätt tacokryddor och vatten.
  3. Låt puttra tills nästan all vätska kokat in.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Skölj och tärna tomaterna.
  6. Skala och finhacka löken.
  7. Låt majsen rinna av.
  8. Blanda färsen med tomater, lök och majs.
  9. Fyll tortillabröden med röran och rulla ihop. Lägg i en ungsfast form.
  10. Bred på lite chunky salsa och strö över osten.
  11. Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter.
  12. Servera enchiladasen med chunky salsa, kall gräddfil, guacamole och en sallad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §