Helstekt kalvfilé

Jag har tagit examen, efter många års studier. Tänkte fira det i helgen med lite god mat och det lutar mot helstekt kalvfilé med rödvinssås med chili och kakao. :)



Oxfilé och rödvinssås med kakao och chili


Ingredienser

1. Sätt ugnen på 150°.
2. Salta och peppra kalvfilén och bryn den sedan på hög värme i en stekpanna.
3. Stick i en kötttermometer i den tjockare delen av filén och stek i den nedre delen av ugnen.
4. Vid 60 grader tycker jag den är klar, då är den ganska röd i den tjockare delen dock. Vid 65° ska den vara mer rosa.
5. Om du inte ska äta den direkt, lägg den i folié. Tänk dock på att innertemperaturen då stiger ett par grader till.
6. Servera med tillexempel klyftpotatis och rödvinssås med kakao.

Kommentarer
Postat av: Christinas recept

Kul att det är så många som tittar på detta recept inför nyår!



Tänkte lägga till lite bättre info om temperaturen, kanske finns någon som gillar det mer välgenomstekt ;)



Innertemperaturen för kött:

Rare – 55-60ºC

Medium rare – 60-65ºC

Medium – 65-70ºC

Medium well – 70-75ºC

Well done – 75ºC

2011-12-28 @ 12:32:35
URL: http://christinasrecept.blogg.se/
Postat av: Lisa

Nice sida! Hur länge har du haft din sida?

2012-03-18 @ 20:28:48
URL: http://hemförsäkringidag.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §