Baconbus - Gratinerad fläskfilé

Detta är en av barnens favoriter, trots att de petar bort tomaterna och champinjonerna. :P

Gratinerad fläskfile med bacon och pasta

600 gram fläskfilé 
2 st tomater
1 paket bacon
3 st färska champinjoner
3 dl grädde
2 msk dijon senap
1 st vitlöksklyfta 
2 msk konc. kalvfond
3 dl riven ost
ev cayennepeppar

1. Klipp baconet i småbitar och bryn dem i en stekpanna. Stek champinjonerna.
2. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.
3. Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
4. Vispa ur stekpannan med 3 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen
5. Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg.
6. Servera med pasta.

Kommentarer
Postat av: sara

Underbart god sås =)

2013-03-12 @ 16:44:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §