Pasta med basilika- och vitlökssås

I tisdags så var Therese här hela dagen eftersom vi hade redovisning av vår programmeringslabb i onsdags. Samtidigt behövde vi ladda inför onsdagen då vi sprang Vårruset. Till lunch fick det därför bli pasta. Till detta recept brukar jag ibland servera fläskfilé också. Fläskfilén kan man röra ned i såsen, medan baconet serverar jag brevid för annars tenderar såsen att tappa den goda smaken då baconet gör den alldeles för salt.

Pasta med cahmpinjoner, basilika, vitlök och knaperstekt bacon

1 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2,5dl grädde
2-4 färska champinjoner
basilika
1 msk kalvfond
kinesisk soya
spagetti

1. Koka upp vatten och laga spagettin enligt anvisning. Stek också baconet,
2. Börja med att hacka löken och vitlöken och fräsa dem tillsammans i en stekpanna.
3. Rör ned de hackade champinjonerna.
4. Tillsätt grädde kalvfond och basilika.
5. Häll i några droppar soya tills såsen får en tilltalande färg.
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Rör ned såsen i spagettin.
8. Servera med bacon till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §