Chokladcupcakes
Igår hade vi min sambos finska släktingar på besök. Jag och min stora son försökte imponera på dem med den lilla finska vi kan. Vi hade också bakat chokladcupcakes, men det var svårt att spritsa frostingen så de såg inte så imponerande ut till en början. Lite hjärtan och pärlor gjorde susen. Dessa är supergoda vid första tuggan, men det är nästan svårt att få i sig en hel eftersom det är en riktig kaloribomb! Cupcakesen består av tre delar, i botten chokladmuffins, sedan choklad kräm och slutligen frostingen. Man kan enkelt skippa en av delarna och kakorna blir ändå goda.
Det är inte lätt att spritsa, men med lite granering ser det OK ut ändå ;)
Ingredienser
CHOKLADMUFFINS(standardrecept ur sju sorters kakor, ca 12st)
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
CHOKLADKRÄM:
100 g margarin
1 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
FROSTING: (gör 2 satser om det ska räcka till alla)
50 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Pärlor eller något annat att granera med
Sätt på ugnen på 200grader. Ställ veckade pappersformar på en plåt.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker till det blir pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna.
Blanda till sist i smöret.
Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än 3/4.
Grädda i 200 grader (175 om varmluft) i ca 10 minuter
KRÄM:
Rör ned alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp till lagom konsistens. Tillsätt mer mjöl om den blir för tunn.
FROSTING:
Låt smöret bli rumstempererat och rör samman alla ingredienserna.
Ställ in i kylen några minuter så blir det lättare att spritsa.
Spritsa och dekorera med till exempel pärlor eller hjärtan.
Blombukett i en härlig rosa ton.
>> |
Ingredienser
CHOKLADMUFFINS(standardrecept ur sju sorters kakor, ca 12st)
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
CHOKLADKRÄM:
100 g margarin
1 tsk vetemjöl
4 msk socker
4 tsk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
FROSTING: (gör 2 satser om det ska räcka till alla)
50 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl kakao
100 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Pärlor eller något annat att granera med
> |
Kommentarer
Trackback