Fläskfilé baconbus
Har du varit på middag hos oss någon gång så är chansen stor att du fick just det här. Nu var det dock ett tag sen vi gjorde det eftersom vi blev less på det, men ikväll så kör vi igen. Jag har tagit receptet från: http://www.matklubben.se/recept/flaeskfile_baconbus_14266.html ,men använder mig av dijonsenap och färska champinjoner istället.
För 4 personer.
600 g fläskfilé
3 tomater
1 pkt bacon
6 skivade champinjoner
2,5 dl grädde
2 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
Kalvfond
Riven ost
cayennepeppar
Bryn bacon och låt rinna av på papper, klipp dem i småbitar. Stek champinjonerna. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.
Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över.
Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och ta en nypa cayenne om du vill ha lite sting i. Rör ner bacon i såsen.
Häll såsen över allt i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. Grädda tills det fått fin färg. Servera med bandspagetti och en stor grönsallad.
Kommentarer
Trackback