Kalvfärsbiffar med dijonsås

Så har helgen redan försvunnit. Det har ätits mycket god mat under denna helg. I lördags var det middag hos några vänner. Idag har vi ätit lunch hos mina föräldrar och sen har vi haft vänner här och grillat. Jag har fått en del bra idéer på recept men måste hinna prova och laga dem själv innan det kommer på bloggen. Här kommer istället ett recept som jag lagade tidigare i veckan.

500 g kalvfärs
2 msk hackade färska örter, tex. basilika, persilja, timjan
1 tsk salt
½ krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 dl vispgrädde


SÅS:
2 dl créme fraiche
1 msk dijonsenap
Salt
Svartpeppar


Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda alla ingredienser till kalvfärsbiffarna. Forma till biffar och stek dem i smör i ca 5 minuter på varje sida.
Blanda créme fraiche och senap och smaka av med salt och peppar.

Servera biffarna med dijonsåsen och till exempel potatisklyftor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... §